Introductieweken voor aankomende studenten.

Het schooljaar is alweer (bijna) voorbij en dit betekent dat een hele nieuwe lichting nieuwe studenten zich opmaakt om te gaan starten met studeren. Heb jij je al ingeschreven voor de introductieweek van de stad waar jij gaat studeren? In Groningen wordt de KEI-week georganiseerd om de nieuwe studenten kennis te laten maken met de stad en het studentenleven.
Misschien wil jij graag mee doen, maar twijfel je in hoeverre deze week toegankelijk is voor jou. Dit zijn 5 punten waarom het een goed idee is om je tóch aan te melden!
1.     Een introductieweek is dé manier om door ervaren studenten mee te worden genomen in de stad. Op deze manier verdwaal je de eerste weken van je studie minder snel.
2.     Daarnaast is het door een introductieweek makkelijk om je studententijd te beginnen met een aantal mensen die je kent. Tijdens de KEI-week geef je je op in een groepje gericht op je studie of interesses. Op deze manier heb je meer kans dat je op je plek zult zijn.
3.     Een introductieweek is geheel vrijblijvend. Ben je een keer moe of heb je geen zin om naar een bepaalde activiteit te gaan? Dan doe je het lekker niet. ?
4.     Het afgelopen jaar hebben wij contact gehad met stichting KEI over hoe de KEI-week toegankelijker kan worden gemaakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel activiteiten ook toegankelijk zijn als je een functiebeperking hebt.
5.     Het is mogelijk om op het aanmeldformulier van de Kei-week aan te geven dat je een functiebeperking hebt. Op deze manier kunnen zij contact met je opnemen om te kijken hoe zij jou het beste kunnen ondersteunen tijdens deze week.

Twijfel jij nog steeds of jij je wel moet aanmelden voor een introductieweek in je studentenstad? Je kunt altijd contact met ons opnemen om je twijfels te uiten en hierover met ons in gesprek te gaan.

Je aanmelden voor de KEI-week kan via onderstaande link:

Aanmelden Kei-week 2022

foto festival

Mijn ervaringen met de Kei-week in een rolstoel.

Zes jaar geleden begon in aan mijn studie Toegepaste Psychologie in Groningen. Ik had zin om te gaan studeren en aan het studentenleven te proeven. Het leek mij dan ook leuk om mee te doen aan de KEI-week. Hoewel ik dit graag wilde twijfelde ik in het begin wel over of ik mij moest aanmelden. Kon ik met mijn rolstoel wel meedoen aan de activiteiten? Kwam ik wel in een leuk groepje terecht? Was ik niet een blok aan het been van anderen, aangezien er rekening met mijn rolstoel moest worden gehouden. Deze gedachten schoten allemaal door mijn hoofd. Toen ik uiteindelijk op de website van de KEI-week ging kijken zag ik dat je het kon aangeven wanneer je een beperking hebt en dat hier rekening mee wordt gehouden. Dit gaf mij hoop en ik besloot mij toch op te geven.

Eerst kwam ik in een groepje terecht van de studentenvereniging Albertus. Heel leuk, maar daar kwam ik echt niet naar binnen met mijn rolstoel. Dit heb ik aangegeven bij stichting KEI en meteen hebben zij geregeld dat ik in een groepje terecht kwam waar ik wel makkelijk terecht kon met mijn rolstoel. Ook mocht ik bij twee vriendinnen in het groepje, zodat zij mij eventueel konden helpen tijdens de week. Dit alles zorgde ervoor dat ik met een goed gevoel aan de KEI-week begon. En dit goede gevoel bleef de hele week. Ik had een erg leuk groepje. Er werd totaal niet moeilijk gedaan over mijn beperking. Bij de activiteiten werd ervoor gezorgd dat ik zoveel mogelijk mee kon doen. Ik heb zelfs meegedaan aan de kroegentocht! Wanneer de kroeg een te hoog stoepje had werd ik met rolstoel en al opgetild. Natuurlijk heb ik ook activiteiten overgeslagen, maar dit maakte mij niet veel uit. Ik deed immers aan genoeg leuke activiteiten mee en had de slaap hard nodig ;D. De KEI-week was een nieuwe en leuke ervaring waar ik nog steeds met een positief gevoel op terug kijk. Tijdens deze week heb ik flink geproefd aan het studentenleven. Door mijn positieve ervaring zag ik ook minder op tegen het studeren met een beperking. Ik had namelijk met mijn eigen ogen gezien dat je ook met een rolstoel kan meedoen aan het studentenleven. Er zijn waarschijnlijk wat extra obstakels, maar het is zeker mogelijk! Mijn advies is dan ook: geef je snel op voor de introductieweek en ontdek wat het studentenleven voor jou in petto heeft!

~Karien