Workshops

Wiel&Deal organiseert workshops voor jongeren met een beperking die overwegen om te gaan studeren. In deze workshops kun je ervaringen delen met andere jongere met beperking en hoor je de ervaringsverhalen van jongeren met een beperking die gestudeerd hebben. In deze workshop kun je al je vragen kwijt over welke studie, waar, hoe vind ik een kamer en hoe regel ik de hulp die ik nodig heb.

Globale inhoud;
Tijdens de workshop ga je samen met een groep van maximaal 15 jongeren aan de slag om een plan te maken. Is studeren wat voor mij?  Welke opleiding wil ik doen? Waar wil ik wonen? Wat wil ik in mijn vrije tijd doen? En welke hulp heb ik hierbij nodig? Doel is een plan maken om je toekomstdromen en wensen te realiseren. Iemand van Wiel&Deal gaat je helpen om te durven dromen.

Voor wie?
Jongeren met een beperking tussen de 15 en 20 jaar die willen studeren.
Je ouders volgen op hetzelfde moment een workshop in een andere ruimte. Ze gaan in gesprek met ervaringsdeskundige ouders. Zo kan jij zeggen en dromen wat je wilt, zonder dat je ouders zich ermee bemoeien.

Heb je belangstelling stuur dan een mail naar [email protected] . Wij laten je dan weten wanneer we bij jou in de buurt een workshop gaan geven.