'Kan mijn kind studeren?'

Welkom op de website van Wiel&Deal. U bent op deze website gekomen omdat u voor uw zoon of dochter met een handicap op zoek bent naar wat hij of zij zou kunnen gaan doen na de middelbare school of het speciaal onderwijs. Ook uw kind is zelf aan het nadenken over wat hij/zij wil doen na de middelbare school.

Aan de keukentafel is er al voorzichtig gesproken over studeren aan HBO of universiteit. U vraagt zich af hoe u dit moet aanpakken.  Niet iedere plaats heeft een hogeschool of universiteit. Dat kan betekenen dat uw zoon/dochter het huis uit gaat en op kamers gaat wonen. Ook al woont u dichtbij de favoriete studie, dan nog kan uw zoon/dochter ervoor kiezen om te willen gaan genieten van het studentenleven. In dat geval moet er gezocht worden naar een geschikte studentenkamer en eventuele huishoudelijke hulp en/of persoonlijke verzorging.

Poeh, dat wordt vast een hele klus! Dan moet er ook nog voor een studie worden gekozen en op de toekomstige onderwijsinstelling misschien nog dingen worden geregeld. Hierdoor is de kans groter wordt dat uw student in de dop de opleiding met succes afrond.

Wiel&Deal heeft op een rijtje gezet waar u allemaal aan moet denken als uw kind met een lichamelijke beperking kiest voor het studentenleven. De lijst vind u hier. Is de keuze voor een studie en studentenstad gemaakt dan kan Wiel&Deal ondersteuning bieden in het vinden van woonruimte en het regelen van de benodigde zorg. Als meer mensen hier interesse in hebben gaan we een workshop ontwikkelen. Heeft u vragen of  interesse in een workshop? Neem contact met ons op

‘Ik wilde dat mijn dochter naar het REA-college ging, maar zij wilde naar het HBO. Ze had natuurlijk gelijk, en haalde binnen vier jaar haar HBO-diploma.’