Banen zoeken, lastig met een beperking…

Dit zijn mijn ervaringen

 

De banen zoektocht is van start!

Het schooljaar zit erop en we zijn lekker vakantie aan het vieren. Een aantal weken geleden heb ik mijn pre-master Klinische Psychologie afgerond. Helaas ben ik uitgeloot voor de master op de RUG. Mijn nieuwe plan is om een deeltijdvariant van de master te gaan volgen aan een andere universiteit. Aangezien het deeltijd is wil ik graag wat werkervaring op doen als Toegepast Psycholoog. Deze overstap van het student zijn naar de arbeidsmarkt is nooit gemakkelijk. Maar zou mijn beperking het nog moeilijker maken?

 

Hoe vind ik een baan?

Deze vraag schiet vaak door mijn hoofd wanneer ik door de beschikbare vacatures scrol. Binnen mijn vakgebied liggen de banen niet bepaald voor het oprapen. Hoewel ik over het algemeen positief ingesteld ben ik wel pessimistisch als het over toekomstig werk gaat. Ik zie veel artikelen voorbij komen met één duidelijke boodschap: De afstand tussen mensen met een beperking en de arbeidsmarkt is groot. Dit belooft niet veel goeds. Ook in mijn omgeving krijg ik te horen dat de vooroordelen over mensen met een beperking voor extra obstakels zorgt bij het vinden van een baan.

 

Tussen wal en schip.

Als  ik vacatures zoek zie ik wel dat er verschillende baanafspraken worden aangeboden. Dit zijn banen die de overheid speciaal heeft gecreëerd voor mensen met een beperking, om zo de afstand tussen de arbeidsmarkt te verkleinen. Dit is natuurlijk een heel goed initiatief, waar veel mensen baat bij hebben. Alleen heb ik nu al een aantal keer gehad dat een vacature mij erg aanspreekt, maar ik niet kan reageren aangezien ik niet in het register sta voor de baanafspraken. Dan voelt het alsof ik tussen wal en schip val. Dit roept dan ook weer de vraag op; moet ik mij misschien aanmelden voor dit register?

 

Nadruk op de positieve aspecten van mijn beperking.

Wanneer ik solliciteer wil ik dat het duidelijk is dat ik in een rolstoel zit. In mijn CV heb ik er een kort stukje over geschreven en het woord rolstoel komt er een paar keer in voor. Op deze manier wil ik ervoor zorgen dat niemand voor verassingen komt te staan. Ik ken ook mensen die hun beperking pas noemen tijdens het sollicitatiegesprek, zodat de eerste indruk niet meteen verbonden is aan de beperking, maar aan de kwaliteiten van een persoon. Zo zie je maar weer, iedereen heeft een andere strategie.

 

Verder probeer ik zelf bij het solliciteren vooral de nadruk te leggen op wat voor positiefs het hebben van een beperking mij heeft gebracht. Zoals het hebben van veel doorzettingsvermogen en inlevingsvermogen, creatief denken en positief en flexibel ingesteld zijn. Hierdoor hoop ik de focus te verschuiven naar wie ik ben als persoon en hoe ik een aanvulling kan zijn voor een organisatie, in plaats van mogelijke obstakels die de beperking kan brengen. Bij een sollicitatiegesprek ga ik vaak wat dieper in op wat voor voorzieningen ik nodig hebben om goed te kunnen werken. Door dit benoemen zijn de verwachtingen meteen voor iedereen duidelijk en kan ik eventuele (vaak onterechte) zorgen bij de toekomstige werknemer weghalen.

 

Organisaties die kunnen helpen.

De zoektocht naar werk is voor mij en voor veel anderen met een beperking niet gemakkelijk. Maar goed om te weten is dat je er niet alleen voor staat! Er zijn verschillende organisaties die jou kunnen helpen bij het vinden van een leuke baan. Twee voorbeelden hiervan zijn Emma@Work en stichting Studeren en Werken op Maat (SWOM). Beide organisaties gaan met jou kijken wat voor baan erbij jou past en hoe jij je sterke kanten goed in kan zetten. Benieuwd? Hieronder vind je de linkjes naar de websites.

Nu ga ik maar weer verder met mijn banen zoektocht. Met een glimlach, want ondanks dat het voor mij misschien wat meer moeite gaat kosten, ga ook ik vast die leuke baan vinden!

~ Karien

Linkjes:

Emma@work: https://www.emma-at-work.nl/over-ons/

SWOM: https://studerenenwerkenopmaat.org/

 

 

Stage of baan?

Hulp nodig bij je zoektocht naar stage of baan?

Voor jongeren met een beperking is het een uitdaging om stage en een baan te vinden. In Nederland zijn een aantal organisaties die deze jongeren kunnen ondersteunen. Wiel&Deal heeft contact met een aantal van deze organisaties. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op.