De geschiedenis van Wiel&Deal begint met de ervaringen van Maaike in het studeren met een beperking aan het HBO en de zoektocht om mee te kunnen doen in het studentenleven.

 

Maaike Kersten heeft zelf een lichamelijke beperking, maar laat zich er niet door tegenhouden! Toen ze in 2009 studeerde aan de Hanzehogeschool in Groningen wilde zij daarnaast ook een normaal studentenleven leiden. Tot haar eigen verbazing was dit (nog) niet mogelijk mede door het ontbreken van huisvesting midden tussen andere studenten en met zorg die past bij een studentenleven.

Daarom startte zij de stichting Wiel&Deal. Haar geloof en enthousiasme wist ze over te brengen op vele anderen. Haar droom kwam uit.  In een grote nieuwe jongerenflat werden zes kamers volledig aangepast voor rolstoelers. In de flat aan het Wielewaalplein in Groningen, wonen studenten met en zonder beperking op tien rolstoelminuten van het centrum. Een ideale locatie voor het echte studentenleven in al haar facetten.

De aangepaste studentenkamers waren een groot succes. De stichting won in 2010 zelfs de Zorgvernieuwingsprijs waardoor de dromen van Maaike verder uitgewerkt konden worden, zodat nog meer jongeren met handicap konden profiteren.