In memoriam 

Maaike Kersten

De oprichtster en inspiratiebron van Wiel&Deal is Maaike Kersten. Maaike heeft altijd als droom gehad om ondanks haar beperking een zo’n normaal mogelijk studentenleven te leiden. Deze wens heeft geresulteerd in Wiel&Deal. Haar missie was om scholieren met een lichamelijke beperking te laten ervaren dat je ondanks het hebben van een beperking je kunt genieten van het studentenleven!

Deze missie zetten wij voort. Bij Wiel&Deal kan je terecht met al jouw vragen over het studeren met een beperking. Wij gaan samen met jou kijken naar wat jij nodig hebt om zorgeloos aan het studentenleven te kunnen beginnen.

 

Cynthia van Tongen

Projectondersteuner

Mijn naam is Cynthia van Tongeren en sinds februari versterk ik Wiel&Deal als projectondersteuner. Aankomend jaar zal ik (als alles goed gaat) afstuderen van de master European Literatures and Interculturality en de research master Arts, Media, and Literary Studies. Ik ben opgegroeid met een oudtante in een rolstoel en ik kwam dus vaak niet-toegankelijke situaties tegen. Later kreeg ik zelf Lyme, ME en fibromyalgie en kwam ik erachter dat ook niet zichtbare beperkingen de toegankelijkheid beïnvloeden. Hiernaast werd het duidelijk dat het toegankelijk maken van situaties en plaatsen geen standaard overweging is bij de meeste mensen, omdat ze het niet zien of er niet mee opgegroeid zijn.

Bij Wiel&Deal zou ik dan ook graag helpen met het veranderen van deze instelling zodat alle plaatsen toegankelijke mogelijkheden kunnen krijgen voor iedereen, ongeacht de zichtbaarheid van eventuele obstakels.

Fun fact: ik heb 3 katten en lees gemiddeld 2 boeken per week.

Projectondersteuner

Tessa Meijer

Mijn naam is Tessa Meijer en ik ben vorig jaar afgestudeerd aan het Noorderpoort als Content Creator. Bij Wiel & Deal ga ik mij vooral focussen op het bijhouden van onze social media. Hiermee hoop ik online zoveel mogelijk studenten te kunnen bereiken, die net als ik rolstoel gebonden zijn of een andere fysieke en/of visuele beperking hebben en laten zien hoe wij de studenten zo goed mogelijk willen ondersteunen tijdens hun studententijd.

Projectondersteuner
Marinka Vette

Mijn naam is Marinka Vette en versterk sinds september 2022 het team bij Wiel&Deal. Zelf studeer ik Taalwetenschap aan de RUG. Ik vind alles wat met talen te maken heeft ook erg interessant! Daarnaast ben ik dol op gamen, sport en katten. Ik ben opgeroeid met slechthorendheid en alle obstakels die hier bijkwamen in het onderwijs werden alsmaar vermoeiender, met name toen ik naar het reguliere onderwijs ging. Bij Wiel&Deal zet ik mij enthousiast in voor het verbeteren van de toegankelijkheid van (toekomstige) studenten, zowel universiteiten als hogescholen. Ik vind de toegankelijkheid van het onderwijs ontzettend belangrijk en het creëren van een fijne omgeving voor studenten met een beperking, zichtbaar of ontzichtbaar.

Lukas Nijssen

Mijn naam is Lukas Nijssen en ik ben 29 jaar oud. Vanaf mijn geboorte ben ik spastisch en daardoor gebonden aan een rolstoel. Dit heeft mij niet weerhouden te gaan studeren, want ik heb mijn HBO-opleiding succesvol afgerond. Vervolgens ben ik doorgegaan met studeren en heb een bachelor Juridische Bestuurskunde aan de RuG gedaan. Tijdens mijn HBO-studie kwam ik in aanraking met Wiel&Deal. Meteen was ik enthousiast over het opzetten van de nieuwe woonvorm, omdat ik destijds nog bij mijn ouders woonde en graag ‘gewoon’ op kamers wilde zonder dat ik me zorgen hoef te maken om mijn beperking. Het enthousiasme dat ik heb zou ik graag willen overbrengen op andere jongeren met een lichamelijke beperking.

Mijn bijdrage in het bestuur is dat ik andere jongeren graag wil laten zien dat studeren met een lichamelijke handicap zeker mogelijk is, als er aan een aantal randvoorwaarden is voldaan. Hierbij zal ik de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in mijn dagelijks leven en tijdens mijn studies volop inzetten

Karien van Wieren

Projectondersteuner

Mijn naam is Karien, ik ben 22 jaar en woon in Groningen. Recentelijk heb ik de Hbo-opleiding Toegepaste Psychologie aan de Hanzehogeschool afgerond. Ik was nog niet uitgestudeerd en ben daarom nu bezig met een Pre-master Klinische Psychologie aan de RUG. Studeren brengt voor iedereen obstakels met zich mee, maar voor mij net nog wat meer. Aangezien ik door spasticiteit in het dagelijkse leven rolstoel gebonden ben.

Ondanks mijn beperking was het na de havo mijn doel om een echt studentenleven te gaan leiden. Op jezelf wonen, uitgaan met vrienden, blokken voor een tentamen en zelfstandigheid, dit wilde ik ook allemaal ervaren. Maar hoe doe je dat met een beperking?  De afgelopen jaren ben ik erachter komen dat het niet altijd even gemakkelijk is, maar dat het zeker kan!  Toen ik bij Wiel&Deal een vacature als projectondersteuner zag was ik dan ook meteen enthousiast! Ik zet mij er graag voor in om obstakels voor (aanstaande) studenten met een beperking weg te nemen of te verminderen, zodat zij onbezorgd student kunnen zijn.  Er gaat al veel goed, maar er is ook nog veel ruimte voor verbetering en hier zet Wiel&Deal zich voor in. Iedereen moet kunnen studeren, met of zonder beperking!

Felice de Maar

Projectondersteuner

Mijn naam is Felice de Maar en sinds mei versterk ik Wiel&Deal als projectondersteuner. Sinds juni heb ik mijn master Orthopedagoog gehaald. Ik heb een oudere broer die door Spina Bifida in een rolstoel zit. Van jongs af aan kwam ik situaties tegen, zoals bepaalde activiteiten en voorzieningen, die voor mijn broer niet toegankelijk zijn. Door mijn eigen ervaringen ben ik erg geïnteresseerd in hoe het opgroeien met een broer of zus met een (lichamelijke) beperking een gezin kan beïnvloeden, zowel op een positieve als negatieve manier. In mijn afstudeeronderzoek breng ik daarom de behoeftes van broers en zussen van een persoon met een (ernstige) beperking in kaart. Door mijn eigen interesses en ervaringen is het extra interessant om meer over dit onderwerp te leren.

Het gaat mij aan het hart dat je in deze tijd niet al met 5-0 achter komt te staan omdat je door het ontbreken van bepaalde voorzieningen jezelf niet optimaal kunt ontwikkelen en van je studententijd kunt genieten. Door aan de slag te gaan voor Wiel&Deal hoop ik een steentje bij te dragen om de tijd van huidige en komende studenten met een functiebeperking zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen. De komende tijd zal ik mij vooral bezighouden met de toegankelijkheid van studie- en studentenverenigingen en stagevoorzieningen.

Mocht je vragen hebben of een keer met mij in gesprek willen gaan dan sta ik daar zeker voor open!