Maaike

Ik ben Maaike. Mijn droom om ondanks mijn beperking om zo normaal mogelijk mee te doen in het studentenleven heeft geresulteerd in Wiel&Deal. Mijn missie is om scholieren met een beperking te laten zien en ervaren dat je ondanks je beperking kunt genieten van een studentenleven in al zijn facetten.

In januari 2013 heb ik de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening afgerond. Vanaf de zomer 2012 tot eind 2013 heb ik in de Groenling in Groningen gewoond in een mooie aangepaste studentenkamer. Het was fantastisch om een tijdje te mogen wonen in mijn eigen woonproject. Dat heeft me ook inzichten gegeven over wat er nog anders zou kunnen aan Wiel&Deal. Dat heeft uiteindelijke geleid tot de nieuwe koers die we nu voorzichtig aan het varen zijn.

 

Lukas

Lukas Nijssen

Mijn naam is Lukas Nijssen en ik ben 29 jaar oud. Vanaf mijn geboorte ben ik spastisch en daardoor gebonden aan een rolstoel. Dit heeft mij niet weerhouden te gaan studeren, want ik heb mijn HBO-opleiding succesvol afgerond. Vervolgens ben ik doorgegaan met studeren en heb een bachelor Juridische Bestuurskunde aan de RuG gedaan. Tijdens mijn HBO-studie kwam ik in aanraking met Wiel&Deal. Meteen was ik enthousiast over het opzetten van de nieuwe woonvorm, omdat ik destijds nog bij mijn ouders woonde en graag ‘gewoon’ op kamers wilde zonder dat ik me zorgen hoef te maken om mijn beperking. Het enthousiasme dat ik heb zou ik graag willen overbrengen op andere jongeren met een lichamelijke beperking.

Mijn bijdrage in het bestuur is dat ik andere jongeren graag wil laten zien dat studeren met een lichamelijke handicap zeker mogelijk is, als er aan een aantal randvoorwaarden is voldaan. Hierbij zal ik de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in mijn dagelijks leven en tijdens mijn studies volop inzetten

Lisa

Ik ben Lisa Havinga, tweedejaars student Europese Talen en Culturen Spaans. Na deze studie ben ik van plan het over een andere boeg te gooien en Geneeskunde te gaan studeren, aangezien ik erg graag dokter wil worden. Ik ben via via bij Wiel&Deal terecht gekomen en de ideeën, principes en dromen van de stichting spreken mij enorm aan. Ik ben erg gemotiveerd om voor een situatie te zorgen waarin iedereen die dat wil, ongeacht lichamelijke, psychische of andersoortige beperking, de mogelijkheid krijgt om zo goed als zorgeloos te studeren.
Dat wil ik graag met Wiel&Deal bereiken en ik denk dat we erg goed op weg zijn