Maaike Kersten

Ik ben Maaike. Mijn droom om ondanks mijn beperking om zo normaal mogelijk mee te doen in het studentenleven heeft geresulteerd in Wiel&Deal. Mijn missie is om scholieren met een beperking te laten zien en ervaren dat je ondanks je beperking kunt genieten van een studentenleven in al zijn facetten.

In januari 2013 heb ik de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening afgerond. Vanaf de zomer 2012 tot eind 2013 heb ik in de Groenling in Groningen gewoond in een mooie aangepaste studentenkamer. Het was fantastisch om een tijdje te mogen wonen in mijn eigen woonproject. Dat heeft me ook inzichten gegeven over wat er nog anders zou kunnen aan Wiel&Deal. Dat heeft uiteindelijke geleid tot de nieuwe koers die we nu voorzichtig aan het varen zijn.

 

Lukas Nijssen

Mijn naam is Lukas Nijssen en ik ben 29 jaar oud. Vanaf mijn geboorte ben ik spastisch en daardoor gebonden aan een rolstoel. Dit heeft mij niet weerhouden te gaan studeren, want ik heb mijn HBO-opleiding succesvol afgerond. Vervolgens ben ik doorgegaan met studeren en heb een bachelor Juridische Bestuurskunde aan de RuG gedaan. Tijdens mijn HBO-studie kwam ik in aanraking met Wiel&Deal. Meteen was ik enthousiast over het opzetten van de nieuwe woonvorm, omdat ik destijds nog bij mijn ouders woonde en graag ‘gewoon’ op kamers wilde zonder dat ik me zorgen hoef te maken om mijn beperking. Het enthousiasme dat ik heb zou ik graag willen overbrengen op andere jongeren met een lichamelijke beperking.

Mijn bijdrage in het bestuur is dat ik andere jongeren graag wil laten zien dat studeren met een lichamelijke handicap zeker mogelijk is, als er aan een aantal randvoorwaarden is voldaan. Hierbij zal ik de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in mijn dagelijks leven en tijdens mijn studies volop inzetten

Karien van Wieren

Mijn naam is Karien, ik ben 22 jaar en woon in Groningen. Recentelijk heb ik de Hbo-opleiding Toegepaste Psychologie aan de Hanzehogeschool afgerond. Ik was nog niet uitgestudeerd en ben daarom nu bezig met een Pre-master Klinische Psychologie aan de RUG. Studeren brengt voor iedereen obstakels met zich mee, maar voor mij net nog wat meer. Aangezien ik door spasticiteit in het dagelijkse leven rolstoel gebonden ben.

Ondanks mijn beperking was het na de havo mijn doel om een echt studentenleven te gaan leiden. Op jezelf wonen, uitgaan met vrienden, blokken voor een tentamen en zelfstandigheid, dit wilde ik ook allemaal ervaren. Maar hoe doe je dat met een beperking?  De afgelopen jaren ben ik erachter komen dat het niet altijd even gemakkelijk is, maar dat het zeker kan!  Toen ik bij Wiel&Deal een vacature als projectondersteuner zag was ik dan ook meteen enthousiast! Ik zet mij er graag voor in om obstakels voor (aanstaande) studenten met een beperking weg te nemen of te verminderen, zodat zij onbezorgd student kunnen zijn.  Er gaat al veel goed, maar er is ook nog veel ruimte voor verbetering en hier zet Wiel&Deal zich voor in. Iedereen moet kunnen studeren, met of zonder beperking!